23 Kasım 2018 Cuma

World teacher Krishnamurti




* Krishnamurti düşüncelerime en yakın filozoflardan biri.. Hindistan tarafından yetiştirilen çok büyük bir adam. Dünya öğretmeni..


* Krishnamurti is the closest philosopher to my thoughts. He is a very big man raised by India. World teacher

* कृष्णमूर्ति मेरे विचारों का सबसे निकट दार्शनिक है। भारत द्वारा उठाए गए एक बहुत बड़े आदमी। विश्व शिक्षक

I have published some of his words below. Very deep and meaningful ;



“Gerçeklik yolu olmayan bir ülkedir. İnsanlar oraya herhangi bir organizasyon, inanç sistemi, dogma, rahip, ritüel, felsefe sistemi veya psikolojik teknikle ulaşamazlar. İnsanlar onu ilişkilerinin sayesinde, gözlem yaparak ve kendi zihninin bütününü görerek bulmak durumundadır; entelektüel analizler, tahliller yaparak değil.”

“İnsanlar dini, politik ve şahsi güvenlikleri uğruna imgeler yarattı. Bunlar semboller, fikirler, inançlar olarak tezahür ediyor. Tüm bunların ağır yükü insanların düşüncesine, ilişkilerine ve günlük hayatına egemen oluyor. İşte bu tüm ilişkilerimizde bizi birbirimizden ayırıyor ve problemlerimizin sebebi oluyor.”

“Gerçeğin yolu yoktur ve gerçeğe bir yol, bir din ya da bir tarikat vasıtasıyla varılamaz. Gerçek sınırsız ve koşulsuz olduğu için organize edilemez. Tüm kurumlar insanları gütmek ve kendi yollarına çekmek içindir. Birinin peşinden gitmeye başlarsan gerçeğe ulaşamazsın.”


“Tek bir amacım var: İnsanın özgürleşmesi; insana sınırlarını yıkmak konusunda yardımcı olmak. Ancak böylesine bir iç özgürlükle insan sonsuz mutluluğu ve farkındalığı yakalar. Beni anlamak isteyenlerin özgür olmalarını, peşimden gelmemelerini, beni kafese koymamalarını istiyorum. Çünkü bu bir din yaratır.”




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2009 FOR GOOD PEOPLE All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes